Helene en ClarineWIE IS JIKX

Wij zijn Clarine en Hélène. Twee vrolijke, ondernemende vrouwen met een druk sociaal leven en actief gezin. Het is een uitdaging om er dan elke dag leuk uit te zien. Een zijden top bood voor ons vaak de uitkomst. Het is elegant en toch gemakkelijk. Maar die ene perfecte was moeilijk te vinden, de tops waren van wisselende kwaliteit en we misten variatie in kleuren en prints. Met een kop koffie aan de keukentafel ontstond het idee. Noem het toeval of niet, maar die dag droegen wij exact dezelfde zijden top. De oplossing lag voor de hand: ‘Waarom doen we het niet zelf?’

Met een flinke dosis lef en vol enthousiasme gingen we met meerdere mensen uit de mode-industrie in gesprek. Wij waren er zeker van, het moest een makkelijk draagbare, kwalitatief goede en stijlvolle top zijn. Het advies was alleen snel duidelijk: niet aan beginnen. Iedereen raadde het af, maar door onze avontuurlijke aard en creatieve inzicht besloten we ons hart en intuïtie te volgen en de adviezen te negeren. In 2013 was de eerste 100% zijden top van JIKX een feit.

Onze creativiteit en durf stoppen wij ook terug in de ontwerpen. Naast tijdloze, basic kleuren zijn er opvallende, moderne tinten en unieke prints. Wij gebruiken jullie feedback om onze tops, maten en kwaliteit te optimaliseren en om prachtige nieuwe kleuren, kant en designs te introduceren. Voor elke dag, elke gelegenheid, sportief of feestelijk. Het is een zijden top om eindeloos mee te variëren.

JIKX staat voor kwaliteit, eenvoud en elegantie. Een top van 100% zijden is het voorbeeld dat iets dat kwetsbaar is ook enorm krachtig kan zijn. Iedere vrouw kan stralen en de juiste kleding geeft net dat beetje extra. Het is onze missie om met JIKX alle vrouwen, over de hele wereld, in hun kracht te laten staan en mooi te laten voelen.

Liefs, JIKX

For every woman, every body, every day